Sloop graanpakhuis Firma Serrarens in Goes

Stand van zaken op 29 november 2008In de afgelopen week begon de sloop van het voormalige graanpakhuis van de Firma Serrarens aan de Jacob Valckestraat in Goes. Sinds de jaren zeventig was het gebouw in gebruik als garage en meubelzaak. Op het terrein laat projectontwikkelaar Synchroon uit Gouda het appartementencomplex Villa Valcke bouwen.

Het oorspronkelijke, hoge gebouw is rond 1915 neergezet door Charles Petrus Serrarens uit ’s-Heerenhoek. Hij vestigde hier een inrichting voor het machinaal zuiveren van granen en het bedrijf werd sindsdien aangeduid als graanpakhuis, graanzuiverinrichting of graanschoonderij van Ch.P. Serrarens. In 1923 plaatste hij een gasmotor, in 1928 vervangen door een ruwoliemotor en in 1931 door vier electromotoren. Vanaf 1 september 1959 zetten C. v.d. Borgt en A.P. Priem het bedrijf voort onder de naam Firma Serrarens. Op 31 juli 1976 werd de onderneming opgeheven.

Graanpakhuis Firma Serrarens op 19 maart 2008De nieuwe eigenaar liet het pakhuis richting Jacob Valckestraat en Poldermanstraat fors uitbouwen tot één moderne showroom, waar achtereenvolgens een garage en een meubelzaak gebruik van maakten. De ouderdom en het oorspronkelijk industriële gebruik van het pakhuis waren echter nog goed herkenbaar. De laatste jaren stond het pand leeg.

Voor het nieuwe appartementencomplex wordt het volledige perceel benut, de gevel staat straks langs de stoep van de Jacob Valckestraat. Op de plaats van het pakhuis komt een zogenaamd koetshuis met garages.

Links:

Reacties zijn gesloten.