Toekomst tramremise Draaibrug

In BN/De Stem wordt vandaag aandacht geschonken aan de voormalige tramremise in Draaibrug, die al enige jaren leeg staat en waarvoor de eigenaar een nieuwe bestemming zoekt. De remise is gebouwd in 1887 en was tot 1949 in gebruik als stalling en werkplaats voor de locomotieven en rijtuigen van de Stoomtram-Maatschappij Breskens-Maldeghem NV (SBM). Daarna kwam het gebouw in gebruik bij plaatselijke landbouwers voor de opslag van aardappelen en uien. Het bouwwerk kampt met veel achterstallig onderhoud.

draaibrugVanwege het achterstallig onderhoud zijn potentiƫle kopers schaars en is het moeilijk een herbestemming te vinden. De Gemeente Sluis heeft al aangegeven geen fondsen te hebben om het pand zelf te kopen, maar wil meewerken aan plannen die het gebouw een nieuwe functie en een nieuwe toekomst kunnen geven.

De tramremise was onderdeel van een groter complex aan gebouwen dat Draaibrug tot het centrum van de activiteiten van de SBM maakte en waar veel mensen werk vonden. Naast de remise (Draaibrugseweg 56) zijn ook nog dienstwoningen (Draaibrugseweg 57-65) en een kantoor annex wachtlokaal (Draaibrugseweg 66) aanwezig.

Links:

Reacties zijn gesloten.